Folkuniversitetet har sedan ett par år tillbaka engagerat sig en hel del i musik och musikproduktion, det hela började med ett samarbete via ett annat studieförbund där man försåg så kallade ”cirklar” eller musikintresserade och artister med inspelningsstudio och studioutbildningar.
Samarbetet mellan folkuniversitetet och det andra studieförbundet lades ner i december 2010 och det var då projektet ”Studio Monoton” tog fart!
Nu 6 månader är det dags för premiären utav den nya studion som styrs helt utav Folkuniversitetet med studiochefen Kei Mohebi i spetsen!

Det är fredag och klockan är strax efter tolv, de flesta sitter nog och äter lunch just nu men jag står i en hiss på väg upp på högsta våningen i Swedbankhuset på Norra Kungsgatan 11.

Det är premiärfest för Folkuniversitetets ”studio Monoton” och studiochefen Kei Mohombi möter upp gästerna och även mig i dörren, vid entrén står det kaffe kakor och välkomstdryck som jag genast bekantar mig med.
Inne i studion rör det sig en salig blandning utav personer i de flesta ålderskategorier, i ena soffan pratas det ljudteknik, i inspelningsrummet provspelas det på olika slagverk, trumset och gitarrer. Jag kilar igenom lokalen och tittar på de olika instrumenten, mixerborden, datorerna och småpratar lite med olika personer som står och minglar i olika grupper.
Jag konstaterar snabbt att alla är likasinnade kring studio Monoton, alla verkar vara glada och stolta över att få ha tillgång till en studio i den här kalibern. Det pratas om studion och initiativet utav folkuniversitetet och Kei Mohebi, ”en frisk och efterlängtad fläkt i musik-gävle” blir den slutgiltiga kommentaren jag fångar från en man i 30-årsåldern innan det klingar i glaset och Folkuniversitetets chef Dan Magnusson håller öppningstal och förklarar studio Monoton öppnad.

Om du skulle vilja spela in, lära dig mer eller helt enkelt veta mer om Studio Monoton och deras verksamhet så kan du maila studiochefen Kei Mohebi eller kila in på deras hemsida!

http://www.folkuniversitetet.se/Har-finns-vi/Gavle/studiomoton
kei.mohebi@folkuniversitetet.se