Det jag minns mest från månaden som gått är definitivt mitt möte med rapparen Petter. Det var en stor önskan att få denna folkkära rappare till radiostudion. Vi var nog många som fick en ny syn på honom efter programmet Så mycket bättre. Musikmässigt har jag alltid tyckt att han har något unikt och att han gör något viktigt för den svenska musikscenen. Men Petter har inte alltid varit så trevlig intervjumässigt, har jag hört från journalistkollegor. Men det var förr. Det erkände han ju även under det ovannämnda programmet, att han inte haft så fin relation till journalister tidigare. Så när jag dessutom i princip tjattvingade Petter till studion, trots att han in i det sista sa att han inte visste om han hade tid att komma, så var jag inte särskilt övertygad om att han skulle vara så trevlig. Men det tog inte många sekunder förrän jag blev fullständigt övertygad om att Petter var en sjukt trevlig person. Dessutom kom han en kvart tidigare än väntat, så vi hann ta en fika under kvart i fem-ekot innan vi drog igång intervjun.

Det roliga med Petter var att han verkligen var sugen på att prata. Så jag tycker att han hade kunnat bespara mina nerver och lämnat ett klart besked gällande intervjun i alla fall någon timme tidigare. Svettig satt jag i studio och fick inte ett slutgiltigt ja förrän programmet var igång. Så kall måste man ibland våga vara, och hoppas på det bästa. När en pratglad Petter väl dök upp gav han uttömmande svar för varje fråga jag ställde. När jag tog fram min speciella frågelåda blev han så ivrig att han tog rekord i antalet frågor. Jag har nämligen en låda som bygger på mina tidigare gäster, innan de lämnar mig får de skriva en fråga som hamnar i denna frågelåda. När nya gäster kommer kan de få svara på saker som Pluras fråga ”Brukar du köra mot rött?” eller Eric Gadds fråga om minnen innan födseln (en fråga som för övrigt fick ett mycket intressant svar när Tove Styrke berättade att hon var övertygad om att hon egentligen skulle ha blivit född som en homosexuell man).

Petter hann väl säkert med tio frågor innan han fick ge sitt bidrag till lådan. Hans fråga blev ”varför är du så otroligt jävla glad för”. Jag kunde inte ta det som något annat än en fråga tydligt riktad till mig. Men det är ju inte så konstigt att jag sprudlar på fredagar. Jag sänder ju för sjutton världen härligaste radioprogram där jag får prata om det jag gillar och kan allra bäst. När man dessutom får hänga med Sveriges skönaste rappare så är det ju givet att man blir otroligt jävla glad. Min förhoppning är att alla som lyssnar på mitt program ska bli precis lika glada!
Marie Björk