Årets ”höjdardag” vänder sig till en bredare publik där även barnen kommer att hitta spännande aktiviteter. Vad sägs om en trollkonstnär, ballongvikning, fiskdamm, ponnyridning eller ett dopp i den uppfräschade Kvarndammen.

Till fisketävlingen anmäler man sig på plats, arrangörerna kommer att tillhandahålla all nödvändig rekvisita. Vinnaren kan räkna med ett pris.

”Konst i det gröna” är ett rikt varierande arrangemang där publiken kan njuta av många olika konstinriktningar, samt möta konstnärerna på ett otvunget sätt ute i det fria.
Till Mobydalen har för närvarande ett 20-tal konstnärer och hantverkare anmält sig, de kommer bl.a att visa måleri, keramik och textil.
Russindalens spelmän och Kvinnfölk är huvudattraktionerna vad det gäller den musikaliska delen, men det kommer även att vara flera andra som stämmer upp till ljuv sång och musik.
I de gamla kulturbyggnaderna Kvarnen och Sågen kommer verksamheten att vara i full gång. Kvarnen har fått en liten upprustning så där kommer mjölnaren att visa hur det går till att mala kornmjöl. Ardennerhästar fraktar dit säd och den som vill ha en liten åktur behöver bara hoppa upp på vagnen och åka med.
Ingen ska behöva gå hungrig eller törstig under dagen för det kommer att serveras kolbullar, korv, dricka, kaffe med bröd för den som blir sugen.

Dagen börjar kl.10.00 och slutar kl.16.00
Vi hoppas vädergudarna är med oss och varmt välkomna hälsar Ingemar Åstrand, ordförande i Mobydalens Kultur&Turistförening.

För mer information se:
http://www.ateljemobydalen.se
http://www.mobydalen.se