Hösten är här. Jag vill ju inte göra er deprimerade, men nu är det nog ändå så att sommaren är slut. Typ. För mig innebär det ännu en radiosäsong, efter ett sommaruppehåll. Så jag måste ju ändå säga att hösten är ett välkommet ting. Redan har en del höstbokningar släppts, så därmed kan jag börja se fram emot vilka gäster som kan tänkas komma till studion. Det vore väl sjutton om inte Weeping Willows kan tänka sig att gå över gatan, från Spegeln och till mig där jag håller hus på Nygatan 29. Jag ser verkligen fram emot deras spelning 2 september, särskilt om de kommer som radiogäster förstås.

Spegelns andra höstbokning som har varit klar sedan länge är Eldkvarn som kommer 25 november. Plura har jag ju redan haft den stora äran att ha som gäst, när de spelade på Spegeln i höstas. Och jag träffar honom gärna igen. Han är nog den artist som har kommit tidigast till radiohuset inför en intervju. Nästan en halvtimme innan sändning var han där. För säkerhets skull. Plura hade blivit lite osäker på tiden och kom därför så tidigt han kunde. Så gör en man av folket. Så gör någon vars kändisskap inte har stigit en åt huvudet. Att vilja vara i tid borde vara ett mänskligt drag. Men av erfarenhet kan jag säga att ju mer känd någon tycks bli, desto mindre bryr de sig om att passa tider och ta hänsyn till andra. Förvånansvärt många gånger har artister ringt i sista stund och sagt att de blir en halvtimme sena. Som att jag då, i stundens hetta, skulle kunna göra en paus i mitt direktsända program och planera om alltihopa. Nej, tacka vet jag Plura.

Denna höst tror jag bestämt att även hans bror Carla kan kvala in som gäst i radiostudion. Jag har redan gjort en intervju med honom inför deras spelning på Ön i Hedesunda nu i somras. Och jag måste erkänna att jag blev en smula förvånad över att han var så social och fylld av humor. Ni som har sett tv-programmet ”Pluras kök” förstår nog min förvåning. Där är han inte den mest verbala person man kan se i tv-rutan. Snarare är han en introvert figur i skymundan. Men i Eldkvarn är han förstås av högsta väsentlighet, som Pluras bror och en av grundarna till bandet.

Men jag tänker börja hösten med några lokala gäster, för våra lokala stjärnor vill jag mer än gärna peppa för. Det är ju de som lägger grunden för ett sprudlande nöjesliv. Första programmet för höstsäsongen blir fredagen 26 augusti och då kommer gatumusikern Sebastian Gunnesson. Han får summera sommaren med en avslutande spelning i studion. Men jag tänker också blicka framåt. För till hösten tar musicerandet fart igen för Julie David som står för musiken i pianobaren på Brasserie Absint. Julie David var även med och tävlade om att bli årets Allsångs-rookie och kom så långt som till finalen. Men hela vägen till Skansen kom hon aldrig. Men vad gör det, till P4 Gävleborg och mitt program är hon i alla fall innerligt välkommen!
Så sätt på radion så kan höstfesten börja!