På scenen står Marie Skönblom, "en värkligt bra skådespelerska med en stor röst" (Arbetarbladet) och Sara Fridholm "som spelar piano och dragspel med den självklarhet som bara de bästa uppvisar" (Arbetarbladet).

Edith Piaf var sin tids superkändis. Alla älskade hennes sånger, ungdomar och äldre, fattiga och rika, fransmän, italienare, amerikanare, australiensare och svenskar. Hennes liv är fascinerande,en lite flicka som föddes mitt under brinnande krig av en fattig hemlös gatusångerska. Edith växte delvis upp hos sin farmor som jobbade som kokerska på en bordell. De prostituerade kvinnorna tog väl hand om henne och lärde henne att sjunga och spela piano. Edith började som gatusångerska, blev upptäckt och gjorde med tiden en fantastisk karriär. Hon blev hyllad världen över.

Edith sjöng sånger som låg henne nära, de handlar om kärlek och känslor och det enkla livet. Det är sånger som vi alla känner igen oss i.

En liten sparv tar sig ton är en musikalisk berättelse om en färgstark kvinna och sångerska. Det är känslosamt och gripande om drömmar, längtan och kärlek.
Publiken får följa Edith Piafs liv från rännstenen till de fina salongerna. Piaf gjorde inte bara en fantastisk musik utan även fantastiska texter och för första gången får vi höra dem översätta till svenska.

Manus och regi: Gunnel Bergström
Textöversättning av sångerna: Gillis Nygren

... en scennärvaro som är få förunnad. Gefle Dagblad

... vräker ut sorg och längtan och hjärta och smärta i sångerna. Underbart att höra. Arbetarbladet

Sex föreställningar ges i Lilla retorten vid Gasklockorna i mars. Fredagar och lördagar med start 6 mars kl 19.