Som tidigare vilar Gävle Symfoniorkesters konserter på tre serier:
Torsdagsserien
För dig som tycker om klassiska klassiker och en lite kortare konsert, utan paus. Den nya Torsdagsserien är fylld med musik som för många känns lättillgänglig. Konserterna, som börjar kl 19.00, är utan paus och musiktiden ligger på cirka en timme, vilket ger dig möjlighet till både mingel och samvaro under Eftersnack i Restaurang Gourmet BLÅ efter konserten. Torsdagskvällen passar perfekt för dig som bara vill gå på en bra konsert med fantastisk musik eller för dig som företagare som vill göra en företags- eller kundaktivitet som tilltalar de flesta.

Fredagsserien
Med det klassiska konsertupplägget som exempelvis en kort inledning följt av en solokonsert, paus och avslutningsvis en symfoni där Gävle Symfoniorkester får visa musklerna. Fredagsserien är den stora serien. Här presenterar vi vår förste gästdirigent Christian Vasquéz och stjärnsolister som Gilles Apap och Tatjana Vassiljeva. Just fredagen är för många den perfekta konsertdagen, en sammanfattning av veckan för att komma ner i varv eller en höjdpunkt för att få ny energi inför helgen.

Lördagsserien
Här går vi lite utanför ramarna med önskekonsert och spännande, genreöverskridande samarbeten. Lördagsserien bjuder på spännande samarbeten med kända artister som September (medverkade bl.a. i ”Så mycket bättre” i TV4), Ola Salo, filmmusik och en önskekonsert där publiken får vara med och bestämma musiken.

Hela spelåret och abonnemangsinformation hittar du på http://www.gavlesymfoniorkester.se