Hur många är vi inte som fotograferar för fotoalbumet, bloggen eller för att fylla den externa hårddiskens minne. Bilder som kanske sällan tittas på - av någon. Drömmen för en fotograf är förstås att få visa upp sina fotografier i en utställning och 15-årige Nadja Östlund Groop från Gävle har fått den chansen.

Glad överraskning
Det var en glad överraskning som hon fick då konstnären Malin Blom från Järvsö blev så förtjust i hennes bilder att hon blev ombedd att vara med och ha en egen fotoutställning i Ljusdal i sommar. Den kommer att bli av på Rosehill, en handelsträdgård där det arrangeras många olika konstutställningar under sommaren.

En önskeklapp
Nadja önskade sig bara en sak i julklapp, en kamera. Och när hon väl fått den så började hon fotografera, smått som stort. Med en förkärlek för natur. Gärna små detaljer so vi andra kanske går förbi och inte ser. Nadja har växt upp med en ivrigt fotande pappa och en filmande mamma så en lins framför ögat hade hon lärt sig tillhörde livet så att säga.
Så när konstnären och keramikern Malin Blom fick tips om Nadjas känsla för fotokonsten blev hon intresserad och när hon sett Nadjas bilder blev hon också förtjust. Så blev det bestämt att Nadja ska ha en utställning som öppnar den 18 juni och pågår i två veckor. Totalt kommer det att vara fem olika fotoutställningar på Rosehill i Ljusdal sommar.
Foto Nadja Östlund Groop