Bandet som består av 13 personer, varav tre är sångare, heter Rock´n Roll "Maskinen" Machine och de kompade Ted på hans comebackspelning 1991 efter många års bortavaro från estraderna och tyvärr även hans sista spelning någonsin i december -96. Ett 100-tal spelningar blev det tillsammans.

Hyllningskonserten med 13-mannabandet Rock´n Roll ”Maskinen” Machine som gör turnén "En hyllning till Ted Gärdestad och hans musik", spelade med Ted 1991-1996 när han på något sätt försökte återerövra sitt liv efter många års frånvaro från estraderna. Den 13 december 1996 var den sista offentliga spelningen Ted mäktade, därefter orkade han tragiskt nog inte längre och ändade sitt liv 22 juni -97.

Teds bror Kenneth skrev de underbara texterna till de olika stämningarna som Ted ville förmedla i musiken och det måste sägas att hans texter verkligen kunde klä ord som slår rot i lyssnarna. Musikförläggarnas val att utdela hederspris till Kenneth i år, är ett välförtjänt erkännande.

Kärleken var Ted’s röda tråd i musiken och han uttryckte flera gånger ”Det gäller att gå vidare – att inte ge upp”. Kenneth har berättat att det var musiken som bar Ted när han mådde dåligt och det är genom musiken som han lever vidare. Kenneth vill att Ted ska minnas som den glada roliga killen han var innan sjukdomen bröt igenom.
Musikgenierna bröderna Gärdestad har gjort en odödlig låtskatt som lever vidare från generation till generation.

Teds kompband gör en hyllningskonsert i två akter för sittande publik. De spelar arrangemangen precis som Ted ville ha det och de har inte ändrat på arren eftersom det var väldigt viktigt för Ted.
De blandar musiken med att skildra några personliga minnen från tiden med Ted. Publiken kommer att känna igen de flesta låtarna och även höra en och annan mindre känd låt. Konserterna har genomgående avslutats med stående ovationer och det märks att brödernas musik har lämnat starka avtryck – de flesta har något minne som de kopplar till de underbara låtarna.

"En hyllning till Ted Gärdestad och hans musik" startade som ett hobbyprojekt. Det var meningen att bli en eller ett par konserter, men det blev väldigt efterfrågat och uppskattat. Bandet har antagit fler och fler konsertförfrågningar och turnén fortsätter. De har även producerat en önskad live-inspelad CD med hyllningskonsertens låtar. De hade svårt att välja bort låtar i den stora mängd material som bröderna Gärdestad komponerade. Visst minns man... Jag Vill Ha En Egen Måne, Satellit, Eiffeltornet, Jag Ska Fånga En Ängel, Låt Kärleken Slå Rot, Himlen Är Oskyldigt Blå, Angela, Ge En Sol, Sol Vind Och Vatten, För Kärlekens Skull, Kom i Min Fantasi, Låt Solen Värma Dig, m fl.

Det som är extra fint med det här bandet är att Ted uttryckte vid en intervju i samband med en live-spelning i ett tv-program -93: -”att han ville spela med dom som han trivs med och som spelar musiken som han vill”. Dessutom har hans bror Kenneth nyligen uttryckt i en intervju att; - ”av alla de som spelade med Ted var *Maskinen de som bäst kunde hantera Ted och hans sjukdom”. (* Rock’n Roll Maskinen Machine)

Mer information: Smakprov på konsert: http://www.facebook.com/Tedhyllning/videos/1749562325333517/

Ted-hyllningen på Facebook: http://www.facebook.com/pages/En-hyllning-till-Ted-G%C3%A4rdestad-och-hans-musik/1437888989834187?fref=ts

Bandets facebooksida: http://www.facebook.com/groups/181486114376/?fref=ts Bandets hemsida: http://www.maskinen.nu/

Managementbolaget: http://www.hpmusik.se/en-hyllning-till-ted-gaerdestad.html

Bilder: http://www.hpmusik.se/ted_press.jpg http://www.hpmusik.se/rrm_press.jpg

Boka intervju: Turnéledare Carina Lindqvist carina@hpmusik.se 0704099007 eller via kapellmästaren: Peter Peppe Maier 076 8470631 peppe@hpmusik.se