Bandet som består av 13 personer, varav tre är sångare, heter Rock´n Roll "Maskinen" Machine och de kompade Ted på hans comebackspelning 1991 efter många års bortavaro från estraderna och tyvärr även hans sista spelning någonsin i december -96. Ett 100-tal spelningar blev det tillsammans, varav en del livespelningar i TV3 och ZTV (klipp finns att se på youtube).

Den 18 februari i år skulle Ted Gärdestad ha fyllt 60 och det vill hans gamla kompband hylla med värdiga konserter land och rike runt. På en del av konserterna medverkar både rikskända och en del lokalt kända artister.

Hyllningskonserten består av två akter med en kort paus. De blandar musiken med att skildra sina personliga minnen från tiden med Ted. Konserterna har genomgående avslutats med stående ovationer och det märks att brödernas musik har lämnat starka avtryck i de flesta av oss i alla generationer - vi har alla något minne som kan kopplas till de ofta i radio spelade låtarna.

"En hyllning till Ted Gärdestad och hans musik" startade som ett hobbyprojekt 2011 då bandet hade legat i vila ett antal år. Det var meningen att bli en eller ett par konserter, men det blev väldigt efterfrågat och uppskattat.

Bandet har antagit fler och fler konsertförfrågningar och turnén fortsätter. De har även producerat en önskad live-inspelad CD med hyllningskonsertens låtar i samband med en livespelning på P4 Sveriges Radio Sörmland. De hade svårt att välja bort låtar i den stora mängd material som bröderna Gärdestad komponerade. Visst minns man... Jag Vill Ha En Egen Måne, Satellit, Eiffeltornet, Jag Ska Fånga En Ängel, Låt Kärleken Slå Rot, Himlen Är Oskyldigt Blå, Angela, Sol Vind Och Vatten, För Kärlekens Skull m fl. CD:n finns på Spotify och att köpa på konserterna.

Biljetter i Kulturhusets reception eller via följande länk: http://bollnas.se/index.php/evenemang/488-en-hyllning-till-ted-gaerdestad-och-hans-musik
Mer information om bandet och hyllningen:

På Facebook:
http://www.facebook.com/pages/En-hyllning-till-Ted-G%C3%A4rdestad-och-hans-musik/1437888989834187?fref=ts

Bandets facebooksida: http://www.facebook.com/groups/181486114376/?fref=ts
Bandets hemsida: http://www.maskinen.nu/

Lyssna på smakprov av konserten:
http://soundcloud.com/hpmenterta…/rrm-ted-hyllning-cd-teaser

Radiointervju med kapellmästaren Peter Maier: http://t.sr.se/1PJuDo7

Se en ett konsertklipp på youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=rI8w58iO6Yo


Managementbolaget: http://www.hpmusik.se/en-hyllning-till-ted-gaerdestad.html

På turnéerna följer oftast även författaren Per T H Ericsson som skrivit boken ” Vad sjunger Ted Gärdestad om?” http://persvarld.com/ted-kenneth-gardestad/

Vill du boka bandet för en konsert till din stad eller för en intervju kontaktas:
Carina Lindqvist carina@hpmusik.se