Utställningen kommer att visas på Gävle Konstcentrum, tidigare Silvanum på Kungsbäcksvägen 32 mellan den 23 maj till den 3 juni.
De medverkande eleverna är Tilde Emfestav, Kerstin Hålldin, Thomas Klintecorn, Amanda Kron, Elin Lindberg, Kaspar Lindqvist, Oscar Norlund och Erik Uddén.
Besökarna möts av en spännande utställning med allt från idylliska svenska naturmotiv till extrema skulpturer och projiceringar där eleverna verkligen tänjt på gränserna för det konstnärliga uttrycket och åstadkommit ett flertal visuella godbitar som verkligen kittlar sinnena.

– Naturen är den den plats jag hämtar inspiration och livskraft ifrån. Den skänker mig alltid nya synintryck och upplevelser, som lockar till skapande. Stenar är inte bara grå och hårda. Jag finner dem fascinerande med alla sina former och färger, säger Kerstin Hålldin.

– Serietidningar, sociala medier, nyheter. Allt jag ser och hör integrerar jag i det jag gör. Den moderna teknologins utveckling och påverkan på människan – samt vad det är som gör oss till människa – är ämnen som ofta återkommer i mitt skapande. Gärna i form utav detaljerade tuschteckningar med en fot i science fiction, säger Kaspar Lindqvist.

– Jag kan ha en stark idé när jag har bestämt mig för det material jag vill jobba med men ändå låta känslan leda mig på vägen, förklarar Elin Lindberg.

– Jag utrycker mig i bild och text kring ämnet hur vi människor ständigt lämnar platser och ting bakom oss, men även de likheter det har till hur vi hanterat våra mänskliga relationer. Konstskolan i Gävle har hjälpt mig utveckla min konstnärliga process, hälsar Erik Uddén.

Ett gott betyg således till de ansvarig lärarna Niklas Eneblom på Konstskolan och Hanna Nordell på Gävle Konstcentrum.

På lördagen är öppettiderna 12.00-16.00 och invigningen sker kl. 15.00.

För mer information kontakta:
Hanna Nordell
Gävle Konstcentrum
026-17 94 55
hanna.nordell@gavle.se

Se även http://www.gavlekonstcentrum.se/konstskolan