Agneta Hellgren har inte alltid bott i Smögen men där är hon född, men 7 år bodde honi Göteborg, Nu tillbaka i Smögen sen-86, är gift, har 2 vuxna barn och 2 barnbarn.

Agnetha Hellgren jobbade vid sidan av att hon var mammaledig som fritidspedagog och även sen som vikarierande lärare. Sen utbildade hon sig till grundskolelärare inom matematik.

Det var några år sedan när jag var bjuden till Smögen på ett event som jag träffade Agnetha första gången. Hon blev kollega till mig och sen har jag varit hemma hos henne en gång i deras fantastiska hus vid havet. Jag har alltid fascinerats av Agnetha som har sån energi och gör så mycket roliga saker så det är väldigt kul att nu få skriva om henne och det är säkert så att vi kommer att djup-dyka lite mer i hennes business med investeringar framöver.

Orgeln slår det mesta

Agnetha älskar orglar. Det har hon gjort ända sen hon var liten och hennes pianolärare var också kantor så det var hon som fick henne att sen också utbilda sig till kantor1979 när hon var 17 år. Det var en 1-årig utbildning. Därefter åkte Agnetha till Frankfurt am Man där hon jobbade ett tag som kantor och husmor i Svenska Kyrkan där. 1982 utbildade Agnetha sig sen till fritidspedagog och sedan vidareutbildade hon sig till grundskolelärare i Svenska och matematik i början av 2000-talet. Jag har alltså en lång erfarenhet av svensk grundskola, så det är egentligen inte musiken som varit huvudjobbet förrän runt 2010.

Stolt för sitt stipendie

BråkTakt skapades när när jag som mattelärare fick ett fantastiskt stipendium 2008" berättar Agneta

-Det jag då brann för mest av allt var "Möt målen i matte med musik".

Detta innebär att vi i skolan kan använda musiken som inlärning för matematik, där BråkTakt är en del.

Vad är din passion i livet?

Orgelspel, pianospel och körsång har varit stort intresse hela livet. Att ta hand om sig själv genom rörelse och bra kost är för mig självklart. På senare tid har även intresset för en härlig ålderdom blivit fokus och jag har intresserat mig för investeringar i fonder och kryptovalutor. Jag önskar att alla, speciellt kvinnor tar tag i sin framtida ekonomi och gör ett månadssparande. Lägg inte alla ägg i samma korg och ha lite is i magen. Investera i det du tror på och det som känns rätt. Investera inte mer än då har råd att förlora säger Agnetha.

Fakta.

Bitcoin uppfanns för tolv år sedan av Satoshi Nakamoto, en pseudonym vars identitet aldrig har avslöjats. Den digitala så kallade kryptovalutan bygger på blockkedjeteknik, vilket ska göra den i stort sett omöjlig att förfalska eller fuska med.

För exakt tio år sedan, i början av 2011, kostade en bitcoin bara några kronor. Den som behållit bitcoin motsvarande en svensk hundralapp från då till nu har alltså i dag digital valuta värd minst tio miljoner kronor.

Bitcoin har förblivit störst, men det finns nu även andra kryptovalutor.

Kryptovaluta är en digital valuta, Det finns ett flertalet olika kryptovalutor men Bitcoin är den äldsta. Bitcoin-domänen registrerades 2008, men den första transaktionen gjordes 2009. .

Kryptovaluta är ett alternativ till vanliga pengar. Idag kan man handla i vissa affärer med Bitcoin. Kryptovalutan används främst annars av traders för att spekulera i stigande och fallande priser. Om du har köpt, bytt eller betalat med en kryptovaluta behöver du redovisa detta till skatteverket i samband med att du deklarerar.

Vinterbadat över 20 år

Agnetha har vinter-badat i över 20 års tid och det känns verkligen skönt i kroppen

efteråt. Det är så roligt och det känns verkligen att kroppen mår bra av det. Jag är sällan förkyld heller

Angnetha Hellgren kan nås på @rentillvaro

Text: Eva-Lena Ivarsson   Foto: Agnetha Hellgren

ConnectPoint - Business Pleasure Inspiration