...Fotbolls EM-08!

I Schweiz håller man styvt på gammalt kulturarv! Speciellt gammal folktradition. Alphornen kräver mycket lång och intensiv övning och träning av både lungor och öron!

Att utöva sport och idrott är mycket viktigt för de schweizare som jag känner. Här gäller främst skidåkning och vandring i Alperna, och som schweizaren vanligtvis avslutar i Buvetten – alphydda med servering. Oavsett byggnadsår, förväntas Buvetten se ut som de alltid gjort!

Schweizaren har ett mycket stort behov av vardagsflykt. Inte att undra på när kraven på resultat, uppförande och inställning är så stora i det dagliga arbetet. En extrem form av vardagsflykt, som det förefaller observatören, är Guggentraditionen!

Varje ort med självaktning sätter ihop en orkester – Och alla som har något sorts instrument får vara med – och som det verkar - ju värre, desto bättre! Dessa orkestrar uppstår gång på gång under weekends speciellt under Faschings- och skördefester – Och varje helg hemsöks en ny plats av dussintalet guggenorkestrar!

Bilden av schweizarens fritid skulle halta betänkligt, om inte den varma årstidens grillfester kom med. Visserligen är grillning en importerad vana – men schweizaren har utvecklat sig till mästergrillaren alla kategorier. Här ligger vi verkligen i lä!