Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Det kan bero på en olycka, svåra uppväxtförhållanden, en missbrukande förälder eller ett tragiskt dödsfall.

På inspirationsdagen den 15 februari får du möjlighet att lyssna till inspiratörer som genom sina livsöden funnit nya vägar till ett rikt liv.
Genom att inspirera och visa på de möjligheter som finns ger vi vårt bidrag till ett samhälle som är tillgängligt och härligt för alla.

Förra gången inspirationsdagen anordnades stod Västerås och dess landshövding Ingemar Skogö, för värdskapet. I år har stafettpinnen lämnats över till Gävle. Det kommer att bli en dag full av inspiration och spännande möten. Tyvärr kunde inte Gävleborgs landshövding Barbro Holmberg delta den här gången men vi är jätteglada att Gävleborgs länsråd Anna-Lena Österborg kommer.

Dagen har mer att bjuda på. Det blir rullstolsbugg, modevisning med moderiktiga kläder med smarta lösningar för dig som sitter i rullstol, information om fallskärmshoppning och skärmflyg och man kan också få chansen att prova armcykeln Stricker.

På plats finns även utställare för att informera och inspirera om möjligheter till ett rikare liv eller kanske något som underlättar i vardagen.

Det som startade i Västmanland och Västerås blir en stafett som ska gå från län till län, från landshövding till landshövding. Nästa gång är vi i Uppsala


När: lördagen den 15 februari 2014
Tid: 10:00-16:00
Var: Hjälpmedel SAM.
Johanneslötsvägen 22, 806 28 Gävle

Arrangörer:
Assistanspartner, CercaDeTi och Anpassarna i Hedemora.

TEXT OCH BILD: Julia Rydberg. julia@assistanspartner.se. Telefon 026- 12 00 12.
Dagens datum: 2014-01-13