Carina Hermansson bor i Sävedalen med sin familj och träffade sin blivande man i Göteborg.De köpte sen ett radhus i Sävedalen, där bodde de 15 år och fick 3 barn. Efter att den äldste blev tonåring så köpte de en villa i samma område så dom fick växa upp utan att ryckas upp med rötterna.

- När jag växte upp flyttade vi nog en 16 ggr fram till femman. Jag tror att min pappa trodde att det var bättre någon annanstans, berättar Carina Vi har bott i Göteborg, Skåne, Norrland och tillbaka till Göteborg. Jag fick byta skolor och lämna vänner jag fått vilket var lite tufft.

-Jag kommer håg specifikt när jag var liten så ville jag antingen bli sjuksköterska eller lastbilschaufför. Mamma var sjuk så det var nog därför, säger Carina och långtradarchaufför tyckte jag var fräckt.Jag har lastbilskörkort, BE, CE, DE det innebar att jag även fick köra buss och lastbil med släp. Sjuksköterskedrömmen får massagen stå för säger Carina och skrattar till lite för någon sådan utbildning blev det aldrig.

Carina jobbade först som massör då hon hyrde in sig och utförde detta och har även jobbat med detta hemifrån. Massagen utökades med ansiktsbehandling, manikyr och pedikyr. När hon började med massagen så började hennes andliga sida göra sig tillkänna.

Eftersom behandlingarna blev tungt att arbeta med i längden så ville hon utveckla sig och då började Carina jobba med Birgitta Granström´s Self Coaching Program och senare LifeSpiderCoaching.

Hon utbildade sig i EFT (EFT = Emotional Freedom Technique som är en metod för snabb stressreducering. Hon utbildade sig till Tapping-coach och även i Expand – en typ av healing som jobbar på energinivå. Tapping är så snabb och effektiv terapi. Carina coachar med EFT/tapping som är ensnabb hjälp för alla känslomässigt orsakade problem. En slags akupunktur utan nålar – mental akupressur,

- Med ”knackningar” på meridianpunkter och fokus på problemställningar löser man det mesta, säger Carina som också berättar att hon arbetar också med en ny metod som heter Expand. Med dessa två metoder kan du få snabb känslomässig förändring. Se film hur tapping fungerar

Kurser inom visuell läskunnighetI

I och med Covid har Carina fått tänka om lite. Framöver vill jag satsa på att bygga mer på online-verksamhet och jag planerar att ha kurser inom visuell läskunnighet.

Många kan läsa en text men inte många kan läsa en bild. Många av mina själstavlor har jag fått texten till av att sitta och se på dom och känna in dom. Jag vill uppmana till personlig utveckling och helande genom konsten.

Många kan läsa en text men inte många kan läsa en bild. Många av mina själstavlor har jag fått texten till av att sitta och se på dom. En kurs i detta blir att man får välja ett antal färger som man ska använda och sen känna in vad tavlan ska berätta.

Konstriket

Konstriket skulle ha anordnat en Utställning i mars Partille Herrgård 27-28 mars, Konstriket är jättestort och finns i olika kommuner så man får ansöka till den kommunen man hör till. Man skickar in konstverk till dom så röstar dom och avgör vem som får vara med. Jag kom med, berättar Carina stolt. Konstriket är jättestort och finns i olika kommuner så man får ansöka till den kommun man hör till. Man skickar in konstverk till dom så röstar dom och avgör vem som får vara med. Jag har inte vågat tidigare för man tror det är så svårt att komma med, man tror att andra är duktigare, mer etablerade. Man blir lite kaxigare med åldern. När jag var yngre var jag inte så tuff men har fått mycket hjälp av coachningen, framförallt EFT och Vedic Art. Främst vill jag, med dessa metoder, hjälpa dig som vill ha mer kreativitet i ditt liv men begränsar dig själv för något som någon annan sagt och som nu är din sanning. Genom målningen kan du lära dig att släppa på krav och prestation, det finns inga rätt eller fel i min konstvärld.

Vedic Art

Jag hittade tillbaka till målningen via Vedic Art, frigörande målning 2013 för då hade barnen blivit så pass stora så jag kunde ta mig tid för detta., säger Carina. Jag älskar att skapa grejer och att vara kreativ. I Vedic Art har jag gått lärar-utbildning och kan lära andra. Det är en intuitiv målning. Du ska inte gå in med tanken att göra en målning utan det blir en målning ändå. Du ska inte tänka ut i förväg vad du ska göra, lek och experimentera, släpp krav och prestation!

För min del har det genererat Själstavlor med kanaliserade budskap. Jag har en samling med 13 tavlor som är budskapstavlor. Varje tavla har ett budskap. Dom ska ställas ut på mina kommande utställningar. Serien av tavlor har jag gett namnet ”Blissabilites For Infinite Souls”, Utställningen kommer ställas ut även online.

Vad är Vecic Art?

I över 5 000 år har den funnits, den Vediska livsfilosofin (även Ayur Veda finns i denna) som syftar till att vi alla skall kunna leva ett harmoniskt och lyckligt liv, tillsammans… men också var och en.

Konceptet bygger på De 17 Vediska Livsprinciperna som sedan 1987 kombinerats med målandet som ”verktyg” i konst- och skaparmodellen Vedic Art. Vi har alla dessa 17 principer i oss, kanske i vårt DNA. Dock har principerna blivit gömda, glömda och blockerade hos de flesta människor i vår tid.

Vedic Art handlar om att måla utifrån känslan helt kravlöst. Att låta det som vill komma fram få komma fram på målarduken. Det bygger på 17 principer och genom enkla övningar väcks skaparkraften inom oss upp igen, fokus ligger på processen och flödet mer än själva resultatet.

Det handlar inte om teknik, det handlar om ditt eget sätt att se. Det handlar om ditt personliga uttryck. Man talar om konsten att leva. De Vediska Principerna kommer att bli en hjälp för dig på vägen till att finna ditt eget uttryck, även i livet. Alla kan måla, vi har kunskapen inom oss!

Carina avslutar med att det har gett en tid att fundera och reflektera över vad man vill göra. Jag känner att det viktigaste är att man inte tynger ner sig med all negativitet via media, det finns små guldkorn där du minst anar det.

-Jag har inte vågat tidigare för man tror det är så svårt många gånger att komma med. Men nu vågade jag. En kurs i detta blir att man får välja ett antal färger som man ska använda på duken/pappret och sen känna in vad tavlan vill berätta/förmedla.

Idag arbetar Carina som livs- och själscoach och som autodidakt konstnär lär hon ut Vedic Art och intuitiv målning. - Eftersom jag är både multipotentiell och multipassionerad, somliga kallar det för spretig, så vill jag i nästa steg utbilda i kreativitet.

Carina Hermansson

CMOA- Carinas Massage och Aroma

Text: Eva-Lena Ivarsson    Foto: Carina Hermansson, Carin Signeskog

www.connectpoint.se