Jessie Formgren

Finalutställning och Loppis på Dunderbergsgården i Ockelbo

15/5, 2018 kl. 21:18

Med anledning av att tidigare världmästarinnan i styrkelyft Tussen Formgren gick bort nyligen så har hennes dotter Jessie Formgren tillsammans med övrig familj bestämt sig för att sälja den anrika Dunderbergsgården som ligger belägen på Byvägen i den norra delen av samhället i Ockelbo.

  • Tussen och Jessie Formgren
  • Jessie, pappa Leif och Tussen Formgren

– Då jag bestämt mig för att sälja huset så kändes det även rätt att bjuda in alla som vill på ett slags öppet hus för att hälsa på i den här fantastiska byggnaden en sista gång, inte minst innan vi plockar ned pappa Leifs utställning, berättar Jessie. Det har ju varit så oerhört många människor och hälsat på här genom åren och tittat på hans utställningar och även alla som hälsat på mamma så jag vill verkligen ta chansen att möta alla som vill hälsa på här hemma där jag växt upp.

Leif Formgren köpte och flyttade in i Dunderbergsgården sommaren 1965 med sin dåvarande familj och hade traditionsenligt egna utställningar under sommaren i ateljén på övervåningen. Leif gick bort 1998 men Tussen behöll hans utställning kompletterat med ungdomsmålningar och teckningar genom alla år.
– Det kommer att finnas tavlor och en del signerade tryck till försäljning och jag kommer även att ha en loppis på en hel del roliga saker efter mamma och mig som jag inte har plats för. Dessutom kommer vi att sälja fika där behållningen går till den fond som vi startat tillsammans med Ockelbo Atletklubb till minne av mamma. Jag hoppas att få möta många egna vänner men kanske också bekanta till mina föräldrar som vill hälsa på här i huset en sista gång innan vi börjar leta nya ägare. Sedan hoppas jag att mina syskon och övrig släkt också har möjlighet att vara med i någon form den här helgen för jag hoppas verkligen att det kommer många som vill prata gamla minnen.

Besökarna kommer också att kunna få se Tussens stora prissamling då hon under sin 16-åriga tävlingskarriär slog mer än 200 rekord och tog ett stort antal SM, NM och VM medaljer där kronan på verket är världsmästartiteln från 1991 som togs i New Dehli, Indien.

Utställning och loppis i Dunderbergsgården, Ockelbo helgen den 26-27 maj.
Öppet 11.00-17.00 både lördag och söndag.
Fika finns tillgängligt, betalning med Swish och kontanter.
De 50 första besökarna som föranmäler sig får en souvenir.

För mer information kontakta
Jessie Formgren
Telefon 076-340 22 88
jessieformgren@hotmail.com

För mer information om Leif Formgren och en del om Tussen se: http://www.leifformgren.se

Stöd Fonden till minne av Tussen Formgren
I Ockelbo Atletsklubbs regi till förmån för ungdomar som tränar och tävlar
Swish 1234659975
Obs! Ange fondens namn vid betalning samt ditt namn eller företag.

Denna artikel är publicerad på Konstmagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Svensk Presstjänst

Svensk Presstjänst

Presstjänst

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2007-05-04

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdaterin... Läs mer

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Publicera

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer