Dunderbergsgården i Ockelbo till salu

26/6, 2018 kl. 20:54

Välkommen på visning av Dunderbergsgården i Ockelbo. Det blir två visningar i anslutning till Ockelbo Marknad som går av stapeln nu i helgen. Mäklarhuset i Gävle utlovar visningar på torsdag kväll samt på lördag den 30 juni.

  • Leif Formgren utanför Dunderbergsgården i Ockelbo
  • Tussen och Jessie Formgren
  • Jessie, Leif och Tussen Formgren

Dunderbergsgården är en i bygden omtalad gård där bland annat känd som konstnärshem då Leif Formgren bodde och verkade där från 1965 till sin borgång 1998. Därefter bodde hans hustru Susanne "Tussen" Tjernell, tidigare världsmästarinna i styrkelyft, kvar fram till sin för tidiga borgång i april i år. Huset säljs nu av deras gemensamma dotter Jessie Formgren.

– Tilltalas du av klassiska detaljer som stora salonger, höga golvsocklar, stora höga fönster, genuina trägolv, gamla spegeldörrar, högt i tak och tjusiga kakelugnar ? Ta då chansen att utveckla och vårda en härlig Hälsningegård, säger Mikael K. Andersson, ansvarig mäklare på Mäklarhuset i Gävle.

Dunderbergsgården omfattar hela 304 kvm fördelat på 12 rum & kök i två plan - bla 2 stora salonger, matsal, flera allrum, 4 hörnrum som passar utmärkt som sovrum eller dressing room. Gården har såklart ett behov av renovering och uppdatering - men notera att väldigt mycket av ursprunglig detaljer och charm är bevarat.

Visningar
Tor 28 jun 17:30-18:30
Anmälan krävs / Välkommen på visning!
Lör 30 jun 11:00-12:00
Öppen visning / Välkommen på visning - anmäl dig gärna så håller jag dig uppdaterad, hälsar Mikael!
Mobil: 073-078 30 28

För mer information och massor av bilder se länken nedan:
https://www.maklarhuset.se/bostad/sverige/gavleborg/ockelbo/byvagen/349971

Denna artikel är publicerad på Konstmagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Svensk Presstjänst

Svensk Presstjänst

Presstjänst

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2007-05-04

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdaterin... Läs mer

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Publicera

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer