Till detta prestigefyllda bygge är Cibes Lift stolt leverantör av två lyxiga plattforms-hissar i rostfritt stål, Cibes A5000. Uppdraget genomfördes i samarbete med Otis LLC i Dubai. Cibes A5000 är utvecklad med fokus på komfort och design och passar perfekt i denna miljö. Ett rejält drivsystem, eget schakt och hög säkerhet gjorde Cibes A5000 till det självklara valet för Louvre Abu Dhabi.
Emiratet Abu Dhabi har tillsammans den franska museivärlden skapat ett nytt konstmuseum på Saadiyat Island. I ett avtal undertecknat 2007 med regeringarna i Förenade Arabemiraten och Frankrike togs beslutet att skapa ett universellt museum med namnet Louvre Abu Dhabi. Muséumet är byggt över vattnet, i skydd från värme och sand, av en stor kupol och beräknas öppna december 2015.
http://www.louvreabudhabi.ae

Cibes Lift Group är Europas ledande utvecklare och tillverkare av skruvdrivna plattformshissar och kabinhissar för offentliga och privata miljöer. Distributör och återförsäljare återfinns i hela världen. Företaget är under stark tillväxt och omsätter idag 500 MSEK med ca 200 anställda i sju länder med huvudkontor i Gävle.