- Vi har många fina och bra minnen från Gävle och Gävlepubliken så det ska bli kul att komma tillbaka. Sist vi var i Gävle var med Återtåget så det är ju dags igen, hälsar ban-det som just nu är i studion för inspelning av nytt material.

Återtåget 1996 var Gyllene Tiders återkomst efter många års tystnad och under turnén var över 300 000 personer som såg bandet. Då var Gävle ett av turnéstoppen och nu är det alltså dags igen. En spelning som Gävle kommuns evenemangsansvarige Joakim Lundberg och Mikael Berglund på Gasklockorna har jobbat hårt för att få till.

- Det är riktigt kul med en så här stor bokning till Gasklockorna. Sist Gyllene tider spe-lade i Gävle var det magiskt och jag tror spelningen här ute hos oss kan bli något utöver det vanliga. Vi har verkligen gjort vårt yttersta för att få hit dem igen, säger Mikael Berglund.

Sist Gyllene Tider turnerade var 2004 och då slog de alla publikrekord i Sverige och hade totalt över 500 000 besökare. Den gången stannade dem inte i Gävle vilket gör att den kan finnas ett extra sug efter dem nu. Spelningen kan också få mycket positiva turistekonomiska effekter.

- När de spelade här 1996 så spelade de inför runt 15 000 personer på Strömvallen och det är självklart att en spelning som den här får effekter för näringslivet. Det här blir en av sommarens höjdpunkter, säger Joakim Lundberg. Handel, restauranger och hotell kommer alla vara vinnare om vi lyckas fylla Gasklockorna, det kan bli den enskilt störs-ta konserten i Gävle sen dem var här 1996, hoppas Joakim Lundberg.