Föreningens ordförande Staffan Holm, dagen till ära iklädd silverglittrig kavaj, var en av två konferencierer, och berättade med stolthet i rösten att föreningen nu närmar sig tusen medlemmar.

- I går när jag kollade hade vi 934 medlemmar, den yngsta 1 år och den äldsta 87 år. Det är vad som gör Hudikgympan till en fantastisk förening att verka i. Vi står verkligen för rörelse genom livet. Men nu kööör vi!

Och så rullade hela showen igång, i snabbt tempo, med kända låtar från både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest och med förstärkande ljussättning. Med så många aktiva delades våruppvisningen i en barn- och en ungdomsshow.

Barnshowen bjöd på flera färgstarka karameller, alltifrån brandmän och hjältar till gyllene skor och astronauter. Små barn visade de första kullerbyttorna och de äldre som börjat tävla i trupp visade volter och ett enastående tempo och samarbete.

- Det är så härligt att se att vår stad flödar av energi, och man får riktiga vårkänslor, hördes en röst i publiken.

Ungdomarna visade upp sin skicklighet som gymnaster och dansare – och även som akrobater. I ett gemensamt nummer med killar ur Hudik Hockey Clubs A-lag visade de äldsta trupptjejerna prov på flera avancerade lyft som fick publiken att jubla.

- Det här numret är ett exempel på hur våra föreningar samarbetar, förklarade Staffan Holm. Sedan fjolåret har vi ett unikt samarbete med syfte att lyfta fram genus och jämställdhet inom idrotten i Glada Hudik.

När det blev dags för parkourteamet Cato Aspmo och Ahmed Al-Breihi, gästartister från Stockholm, fick publiken verkligen förhöjd puls. Det gick ett sus genom lokalen då Cato, en av Europas bästa parkourutövare, hoppade från övre våningens läktare ner till idrottshallens golv, ett fall på åtskilliga meter. Inget att rekommendera den otränade.

När konfettin haglade ner över lokalen i slutnumret var glädjeyran total. Frågan är om Eurovision-finalen i Malmö kommer att nå samma höjder.

Apropå Eurovision och Loreen så fanns givetvis Euphoria med på våruppvisningen. Du kan se dansen på Hudikgympans Facebooksida:
http://www.facebook.com/photo.php?v=10151428098928129&set=vb.298214466866496&type=2&theater