Pulserande jazz av saxofonisten och kompositören Fredrik Kronkvist med några av dagens mest intressanta musiker från New York-scenen.
Kronkvists nyskrivna musik är inspirerad av den urbana, konstnärliga smältdegel som finns i New York.

Tillsammans spelar de högkommunikativ jazz med inslag av afro-kubanskt, funk, soul, ballad, brasilianskt, skandinaviskt med groover som lockar atomerna i kroppen att svänga.

Skivan släpps den 4 april. Köp den här: http://cdon.se/musik/kronkvist_fredrik/new_york_elements-18795514

Videoklipp och lyssning:
http://youtu.be/ptJbsNSmxWw
http://www.fredrikkronkvist.com


ReleaseTurné:
24april Palladium / Malmö
25 april Fasching / Stockholm
26 april Underground / Lund
27 april Varberg Teater / Varberg
28 april Montmartre / Köpenhamn


Fredrik Kronkvist tillhör en av Sveriges stora jazzmusiker med 11 utgivna album som konstnärlig bandledare. Kronkvists saxofonspel och hans kompositioner har fått fin internationell uppmärksamhet och han har gjort spelningar på stora internationella Jazzfestivaler som t.ex. nu senast som speciellt inbjuden till Oslo Jazzfestivals 25-års jubileum. Fredrik har samarbetat i många olika internationella konstellationer med musiker från USA, Chile, Spanien, Tyskland, Norge, Danmark, Brasilien m.fl. och med namn som Jason Marsalis, Antonio Sanchez, Marcus Strickland för att nämna några


Pianisten Aaron Goldberg, bassisten Reuben Rogers och trumslagaren Gregory Hutchinson tillhör jazzens världsstjärnor. Tillsammans är dem en enastående och eftertraktad rytmsektion som har spelat med många av de största legenderna i jazzvärlden som tex. Joe Hendersson, Betty Carter, Charles Lloyd och Freddie Hubbard.

Ständigt aktuella med de mest framstående unga stjärnorna på jazzhimlen som t.ex. Joshua Redman, Miguel Zenon, Diane Reeves, Mark Turner, Kurt Rosenwinkel och Maria Schneider.


Fredrik Kronkvist – altsaxofon
Aaron Goldberg – piano
Reuben Rogers – bas
Gregory Hutchinson – trummor