Rolf Lassgård och Tomas Di Leva tillhör den namnkunniga halvan, medan designern Linda Netsman och musikern Oskar Gyllenhammar nog är nya bekantskaper för en hel del.

Texterna illustreras med nytagna bilder av 23-åriga fotografen Gabriel Liljevall, vars lekfulla porträtt i högsta grad bidrar till boken.

Stolt ges ut på Gävleförlaget Zoot Förlag.
- Jag är glad att Zoot Förlag fick frågan om att ge ut den har boken, säger förläggaren Henrik Nyquist. Den är ett tidsdokument som kommer att stå sig i många år samtidigt som det är en volym jag tror många med stolthet kommer att vilja ha liggande framme.

Storpublik i P4
Marie Björk har tidigare kommit ut med diktsamlingen Fragment, som fick goda recensioner i pressen. Boken låg i vintras till grund för en utställning i Gysinge, där Gabriel Liljevall tolkade flera av dikterna med sin kamera.
I Gävleborg når Marie Björk varje vecka en storpublik som programledare i P4:s Fredag! Hon är även nöjeskrönikör i Gefe Dagblad och modebloggare.

Zoot Förlag har tidigare givit ut lokal litteratur från sätet på Alderholmen i Gävle (bl a "Säsong för Gästrikland", "Jungfrukusten" och Lasse Ekstrands "Med Jimmi Hendrix i bagaget"), liksom böcker om GI, spionfall och hårdrocksgruppen Iron Maiden.

Stolt ges ut lagom till bokmässan i Göteborg i september.