"Avgrunden" ("The Abyss") är en visuellt mycket stark film. Regissören Jacob Lundvik's berättelse om den unga misshandlade mamman Maria och hennes son är ett gripande drama och om vad som kan utspela sig bakom hemmets lykta dörrar. I den subtila, mörka och tunga filmen Avgrunden kan vi se Anna León starkt och trovärdigt spela en ung moder som blir misshandlad av sin man. Det är en tragedi då denna kvinna blivit fast i ett destruktivt beroendeförhållande med en mycket äldre man. Någonstans i livet har han fått grepp om henne och det enorma mod som krävs för att hon ska våga lämna denna värld av misshandel tycks vara oändligt svår att finna, när självförtroende och tillit totalt tillintetgjorts hos henne. I rädsla för att hennes unga son ska skadas eller på något sätt hamna i kläm, så vågar hon inte utmana mannen på det sätt som är henne berättigat. Men en son som hon försöker skydda blir desto mer fördärvad av att ständigt se sin mamma plågas och förgöras dag för dag, tills han tar ett ödesdigert beslut.
Anna León spelar rollen som den unga modern på ett fenomenalt och trovärdigt sätt och jag blir starkt och emotionellt berörd av hennes rollkaraktär.
Det här är en film väl värd att se då den lämnar efter sig både ett viktigt budskap och en lång eftertanke.

Jacob Lundvik's Avgrunden (The Abyss) screenades och släpptes på Filmhusets Bio Victor samt The Nordic Globetrotters Film Festival (NGFF) i juni 2013.



Linnéa Bloom