Hon har medverkat i flertal olika typer av filmer tidigare. Detta är en thriller gjord av Patrik Buzleta. Producent är Wille Sahlén. Iris Kjaernested står för musik och för kostym Maria Rossing.

Anna León gör en mycket imponerande rollprestation som den unga sårbara Sandra med ett trassligt förflutet, och med fotot av Wille Sahlén, är detta två ingredienser som tillsammans får filmen att lyfta ytterligare.

Sandra har hamnat i klorna på en gangster i Göteborg; där handlingen till en början är av en stereotypisk manlig kvinnobild, men som sedan blir både spännande och intressant genom Anna León's och hennes motskådespelerska Anna Lundholm's nyanserade rolltolkningar av deras växande vänskap. Parallellt med åskådliggörandet av den fina relation barndomsväninnorna har emellan, och som vi följer sedan de lämnat storstaden och landar i de småländska storskogarna, så tätnar mystiken. Stämningen kring huset de rest till, där planen är att ha en rolig tid ihop, förvandlas sakteligen till något mycket värre än de någonsin hade kunnat föreställa sig.

Den trolska skogen, den blänkande insjön biter sig fast på näthinnan, men framför allt är det Anna León's närvaro, som en bländande och vass skådespelerska, hon lyser.


Birgitta Hörnström